26. feb, 2017

Søndag 26.februar 2017

I dag vil jeg først minnes min kjære svoger Arne som vi har fulgt til den siste kvile. En humørspreder har gått bort og det skjedde så alt for fort. Vi må takke for mange fine stunder sammen.

De siste dagene har vi fått litt vinterstemning med kvite marker og kjekt er det å sjå unger som boltrer seg i snøen. For oss eldre er det kanskje mest til besvær men slik skal det være.

Så har jeg fullført korrigeringer og tillegg i bygdeboka for Rekdals midtbygd. Det kan vi finne under Gardsnr 78 Rekdal, fra Hansgarden til og med Trondgjerde 

Vi kan jo merke oss at de som er etterkommere etter Ola Knutsen Vikås på "Sveinnbakken" med "kuske-barna" Andrina, Ingeleiv og Iver og som har brukt bygdeboka som kilde for forfedre, bør inn og korigere litt. 

Ellers så oppfordrer jeg til å melde inn korrigeringer og tillegg til desse sidene. Nyere slektsledd vil også bli lagt inn der det er ønsket.

Dagens bilde er fra Rekdals midtbygd trolig tatt fra løa på Rekdalsbakken. År litt usikkert. Stolpene vi ser er nok telefonstolper. Vet ikke når telefonen kom til Rekdal, det var nok noen år etter 1900. Ser at den første telefonsamtalen i Tomrefjord var i 1903. ("Tomrefjordboka" side 526). Det gikk nok ikke så mange år før også bøndene på Rekdal hadde telefon. Huset på Stuvolla som vi også ser på bildet er bygd ca. 1910. Jeg tror det er "gamlebua" vi ser til høyre for skulen. Bua skal være bygd i 1914. Vi kan tippe at bildet er fra 1915-1920.