23. jul, 2015

22.juli 2015

Det er en dag for refleksjon og tanker. En dag som vi alltid vil huske for det meningsløse overfallet som terroristen Anders Behring Breivik gjorde mot den norske regjering, mot norske ungdommer. Mot det norske folk. La dagen bli en påminnelse om at vi må arbeide for å bekjempe all terrorisme uansett hvilken kant den kommer fra. Det betyr samtidig at vi må bekjempe holdninger som går ut på å være nedsettende mot folk på grunn av deres utseende, deres religion, deres legning, deres språk eller deres kulturelle opphav. Slike holdninger gjør først at folk blir lei seg som igjen fører til bitterhet, til hat og til slutt kan det utvikle seg til slike grusomme handlinger som terroristen 22.juli utøvde. Det er vantrua vi må bekjempe. 

 

Sommeren har vel så langt ikke kunne kalles sommer. Noen få dager har sola tittet frem, men du verden hvor snar den er å forsvinne igjen. For egen del så har jeg et par hyggelige hendinger som jeg har satt pris på. Det første var Hamballturen med besøk av hyggelige slektsgranskerkollegaer hvor vi gikk (kjørte) i området der våre tidlige Hanibaler levde. Dere finner omtale av turen et stykke ned på siden her.

 

Det andre var kortreist tur med Iver i Budstikka. For romsdalinger skulle han ikke trenge noen nermere presentasjon. Han er også en dyktig forfatter med fjell og natur som spesialitet. Vi fiska i elva og gjennopplevde minner fra barndommens rike. Iver og jeg var fødd samme året og hadde felles skolegang og oppvekst på Rekdal.  Om denne turen kan du lese her (krever innlogging). Dagens bilde er fra denne turen, fotograf Iver Gjelstenli. Så ønsker jeg alle en god sommer videre.