2. mai, 2014

3.mai 2014

I dag har jeg laga ei ny side som jeg har kalla lokalhistorie.

Det meste på disse sidene vil være slektshistorie i første rekke med utgangspunkt i bygdebøkene der jeg vil prøve å legge inn tillegg som dukker opp, eller kanskje se på gammelt stoff fra en ny side. Olav Rekdal (Olav på Plassa) som han hette i bygda gjorde et fantastisk arbeid med å studere gamle arkivkilder og samle inn historier fra gammelt folk som levde her i hans ungdom i tidlig 1900-tall. Men han hadde ikke internett og de muligheter vi i vår tid har til å samle inn stoff og sammenligne det med utenbygds kilder. Derfor er det en del interessante tilleggsopplysninger som dukker opp og vi kan ha glede av i dag. Dette vil bli presentere ved tid og høve. I dag presenterer jeg den første "innvandreren" i Rekdalsbygda. Ivar Tomasson Brude som kom hit rundt 1770-80 og som i følge bygdeboka kom hit sammen med en Åse. Men det rette var nok at han kom sammen med sin 3. kone Marit Olsdatter og deres felles barn som også hette Marit. Åse som han fann på Molde etter at han slo seg ned i Ystelia ble hans 4. kone.

Jeg blir veldig glad for å bli gjort oppmerksom på feil som jeg kan ha gjort, samt få tilleggsopplysninger om hva jeg skriver. 

Har i dag også forandret litt på visningsfeltet over sider til venstre. Tilbakeblikk som er minner fra barndom- og ungdomstid har blitt egen hovedside.

Med vennlig hilsen Helge.